Akustička obrada prostora

Sistemi zvučne izolacije

Akustička obrada prostora podrazumeva posebnu oblast koja se za razliku od zvučne izolacije bavi „umirenjem“ i „kvalitetom“ zvuka koji se već nalazi u prostoru.

Primena odgovarajuće akustičke obrade može biti od presudne važnosti ne samo u muzičkim, TV i radio studijima, koncertnim halama, pozorištima i diskotekama već i u fiskulturnim salama, učionicama, hotelima, kancelarijama, proizvodnim halama, amfiteatrima, call centrima i sl.

Da biste dobili našu preliminarnu ponudu molimo Vas da preuzmete i popunite ovaj upitnik. Pošaljite nam zatim popunjeni upitnik na e-mail: [email protected].

Iz tog razloga nije sasvim svejedno da li u prostoriji bubnji, ječi ili je u nekom amfiteatru nemoguće razumeti govor profesora ili repliku glumca u pozorištu kao i nastavnika u učionici. Takodje, nije svejedno da li će u fiskulturnoj sali buka toliko odjekivati i pojačavati se da će se kod profesora koji u takvim uslovima boravi celog radnog veka razviti psihičke smetnje zbog kojih će se roditelji i celo društvo kasnije pitati kako je takvoj osobi dozvoljeno da radi sa decom ? A zapravo je problem u nerazumevanju važnog uticaja koji buka ima na naš nervni sistem. Uticaj koga nismo svesni a koji je razoran i nepovratan. Ovo pogotovu što se teško može pronaći prostor u kome se nečija dobra zabava ne povezuje nužno i sa ogromnom količinom buke koja nekome drugome smeta.
Ovo praktično znači da je pravilnim izborom završne obrade površina prostorije, rasporedom i geometrijom tih površina moguće veoma precizno uticati na akustički odziv prostora i to u smislu da taj odziv bude baš onakav kako je to nama potrebno.

U daljem tekstu predstavljamo neke od proizvoda kojima AKUSTIK INŽENJERING pravilnom kombinacijom materijala, a koja je rezultat akustičkih merenja , proračuna i optimizacija, postiže željene efekte kvaliteta zvuka u prostorima najrazličitijih namena.

PROIZVODI NAMENJENI POBOLJŠANJU AKUSTIKE PROSTORIJA