Zvucna izolacija poda

SISTEMSKO REŠENJE PLIVAJUĆEG PODA ZA ZAŠTITU OD UDARNE BUKE

Bez obzira da li se radi o stambenom objektu, hotelu, diskoteci ili muzičkom studiju, neophodno je da se zvucna izolacija poda adekvatno i pravilno izvede u cilju zaštite od vazdušne i strukturne buke odnosno vibracija.

Da biste dobili našu preliminarnu ponudu molimo Vas da preuzmete i popunite ovaj upitnik. Pošaljite nam zatim popunjeni upitnik na e-mail: [email protected].

Zvucna izolacija poda je specijalno važna i zbog toga što u najvećem broju slučajeva pod ujedno predstavlja i nečiji plafon koji je opet povezan i sa zidovima. A najveća zvučna energija koja se generiše u stambenim objektima najčešće je povezana sa udarnom bukom nastalom kretanjem mase po medjuspratnoj konstrukciji. Eliminisanje buke koja nastaje hodanjem, povlačenjem nameštaja ili slušanjem muzike od zvučnika koji se oslanjaju na pod ili na druge elemente konstrukcije mnogo je lakše ukoliko se u startu obezbedi elastično razdvajanje izmedju generatora buke i strukture objekta t.j. zvucna izolacija poda (“plivajući pod“). Plivajući akustički pod je veoma važan za zvučnu izolaciju i kod naknadnih adaptacija u već postojećim objektima, jer se na njega naslanjaju i svi ostali delovi zidnih obloga i spuštenih plafona kod sistema zvučne izolacije „soba u sobi“. Na ovaj način, pravilno odabrana i postavljena zvucna izolacija poda  obezbediće povoljnu frekvenciju rezonancije celog sistema zvučne izolacije što je preduslov efikasnoj zvučnoj zaštiti kompletnog objekta.

U stambenoj gradnji propisno i blagovremeno projektovana zvucna izolacija poda može doneti ogromne uštede u smislu izbegavanja kasnijih skupih adaptacija i izrade spuštenih plafona i zidnih obloga kojima komšija ispod generatora buke pokušava da nadomesti propuste koji su učinjeni tokom faze projektovanja i izgradnje novog objekta.

S obzirom da kod nas još uvek svest o važnosti zvučne izolacije nije na nivou na kome je nekada bila, iako se iz godine u godinu ovi trendovi popravljaju, tim stručnjaka firme Akustik Inženjering razvio je metode i proizvode kojima se zvučna izolacija poda može značajno popraviti i bez podizanja postojećeg poda odnosno košuljice.